Προϊόντα χωρίς πλαστικά που κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά

Προϊόντα χωρίς πλαστικά που κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά

Το πλαστικό μένει στο περιβάλλον μας εκατοντάδες χρόνια… και εννοούμε ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ! Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διάσπασης, το περιβάλλον επηρεάζεται αρνητικά από αναθυμιάσεις και χημικές ουσίες, για να μην αναφέρουμε τα ζώα που τρώνε ή παγιδεύονται σε πλαστικό όταν τα πλαστικά προϊόντα δεν φτάνουν στην χωματερή. Γι ‘αυτό, κάντε εναλλαγή σε εναλλακτικές λύσεις χωρίς πλαστικά και βοηθήστε να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο πράσινο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας Plastic Free προϊόντα!

Επαναχρησιμοποιήσιμοι δίσκοι ντεμακιγιάζ

Εάν χρησιμοποιείτε δισκάκια ντεμακιγιάζ προσώπου για να σκουπίσετε το μακιγιάζ σας 5 ημέρες την εβδομάδα, αυτά είναι 260 δισκάκια προσώπου που πετιούνται στον κάδο μετά τη χρήση ανά έτος! Μην ξεχνάμε επίσης ότι έρχονται συσκευασμένα σε πλαστικό και αν μας γνωρίζετε, θα θέλαμε να αποφύγουμε το πλαστικό όπου είναι δυνατόν, όπως είναι μια πανούκλα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα δισκάκια ντεμακιγιάζ προσώπου είναι η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για μια επαναχρησιμοποιήσιμη και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Διαθέτουν μια μαλακή βελούδινη πλευρά για ευαίσθητο / απαλό δέρμα και μερικά μια πλευρά για απαλή απολέπιση, μπορούν επίσης να πλυθούν, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να είναι το τελευταίο πακέτο μαξιλαριών προσώπου που θα χρειαστεί ποτέ να αγοράσετε!

Οικολογικά καλαμάκια

Εκτιμάται ότι 7,5 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια μολύνουν τις ακτές των ΗΠΑ ετησίως, και πάνω από 437 εκατομμύρια έως 8,3 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια μολύνουν τις ακτές σε όλο τον κόσμο. Τώρα αν αυτοί οι αριθμοί δεν σας κάνουν να το σκεφτείτε δύο φορές, δεν ξέρουμε τι τι μπορεί! Τα επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια διατίθενται σε μια ποικιλία από είδη – ανοξείδωτο ατσάλι και μπαμπού! Είναι επίσης εύχρηστα και ασφαλή, και το καλύτερο από όλα, δεν θα χρειαστεί να τα πετάξετε στον κάδο σύντομα!

Το τελευταίο ξυράφι ξυρίσματος που θα αγοράσετε!

Πόσες πλαστικές κεφαλές ξυραφιών έχετε πετάξει από τότε που ξεκινήσατε το ξύρισμα; Η απάντηση είναι: Πάρα πολλές! Με ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ξυραφάκι ασφαλείας που είναι εντελώς απαλλαγμένο από πλαστικά εξαρτήματα και συσκευασίες, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντικαταστήσετε ξανά μια κεφαλή ξυραφιού!  Συλλέξτε τις χρησιμοποιημένες λεπίδες σας σε μια θήκη επειδή μπορούν να πάνε κατευθείαν στην ανακύκλωση!

Πλύνετε, ξεπλύνετε και επαναλάβετε με επαναχρησιμοποιήσιμα καλύμματα τροφίμων

Χρησιμοποιείτε πλαστική μεμβράνη για να καλύψετε τα left over σας; Το καταλαβαίνουμε, μπορεί να σώσει το σάντουιτς ή το υπόλοιπο φαγητό σας, αλλά ξέρατε ότι όταν το περιτύλιγμα καταλήγει σε χώρο υγειονομικής ταφής ή αποτεφρωτήρες, μια εξαιρετικά τοξική χημική ουσία (που ονομάζεται διοξίνη) απελευθερώνεται στον αέρα και διεισδύει στο περιβάλλον; Αυτός είναι και ο λόγος για να αλλάξετε σε επαναχρησιμοποιήσιμα καλύμματα τροφίμων! Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές από καλύμματα τροφίμων από γυαλί, σιλικόνη και μην ξεχνάμε και τα κερομάντηλα! Απλά πλύνετε, ξεπλύνετε και επαναλάβετε!

Μια οδοντόβουρτσα που δεν θα πάρει 500 χρόνια για να διασπαστεί

Ναι, η μέση πλαστική οδοντόβουρτσα διαρκεί 500 χρόνια για να σπάσει, οπότε είναι πιθανό ότι η πρώτη οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιήσατε ποτέ ως παιδί εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια μορφή σήμερα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει! Οι οδοντόβουρτσες μπαμπού παρέχουν μια βιώσιμη, βιοαποικοδομήσιμη και λιπασματοποιήσιμη εναλλακτική λύση στις πλαστικές οδοντόβουρτσες. Συνιστάται να αλλάζετε οδοντόβουρτσες κάθε 3 μήνες, οπότε όταν τελειώσετε με την παλιά σας οδοντόβουρτσα, τραβήξτε το κεφάλι ή αφαιρέστε τις τρίχες με πένσα και, στη συνέχεια, κολλήστε τη λαβή της οδοντόβουρτσας ευθεία στον κήπο ή το κομπόστ!

Share this post