Πώς συσκευάζουμε τις παραγγελίες σας

Πώς συσκευάζουμε τις παραγγελίες σας

Έχετε κάνει μια παραγγελία μέσω του Eco Living Greece, λάβατε την παραγγελία σας και σκεφτήκατε … ‘Για μισό λεπτό, έκανα παραγγελία δημητριακών; Ή είχα παραγγείλει μια μπαμπού οδοντόβουρτσα, μπατονέτες μπαμπού και οικολογικά καλαμάκια; Έχετε μπερδευτεί. Γιατί λάβατε ένα κουτί δημητριακών; Μια κούτα παπουτσιών; Σίγουρα έχετε τοποθετήσει μια παραγγελία για τα σωστά προϊόντα, στη σωστή εταιρεία και το σωστό δέμα έχει παραδοθεί!

Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε…

Πώς συμβάλλουμε στην κυκλική οικονομία … Αλλά πρώτα, ποια είναι η κυκλική οικονομία;

Η κυκλική οικονομία είναι ένα οικονομικό μοντέλο που εστιάζει στη μείωση της σπατάλης των πόρων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πόρων, φυτικών και ζωικών υποπροϊόντων και βιοαποικοδομήσιμων υλικών, την ανάκτηση και την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, αλλά και την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητα παραγωγικών διαδικασιών, τη διατήρηση ενός προϊόντος σε καλή λειτουργική κατάσταση για μακρύ χρονικό διάστημα, τη χρησιμοποίηση προϊόντων για την παροχή υπηρεσιών σε πολλαπλούς χρήστες (sharing economy), και τη χρήση της υπηρεσίας που προσφέρει ένα προϊόν και όχι την κατοχή αυτού του ίδιου του προϊόντος.

Η κυκλική οικονομία είναι σε κάποιο βαθμό η μετεξέλιξη της ανακύκλωσης, έχει όμως και μια σημαντική διαφορά: Στην ανακύκλωση, ένα χρησιμοποιημένο προϊόν αποσυντίθεται σε πρώτες ύλες που ανακτώνται προς επαναχρησιμοποίηση στην παραγωγή νέων προϊόντων. Στην κυκλική οικονομία, το προϊόν σχεδιάζεται εξαρχής, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται ανακατασκευή και επαναμεταποίηση, για να επαναχρησιμοποιηθεί ως καινούργιο. Μπαίνει, έτσι, φρένο στην αλόγιστη εξάντληση, ανεπιστρεπτί, των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη και την καταστροφή της βιόσφαιρας λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της συνεπαγόμενης κλιματικής αλλαγής.

Πως συμβάλλουμε εμείς;

Εάν έχετε ξανααγοράσει από εμάς, θα γνωρίζατε ότι επαναχρησιμοποιούμε κουτιά από χαρτόνι και υλικά συσκευασίας που μας έστειλαν οι προμηθευτές μας. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και κουτιά από το σπίτι – εκεί προέρχονται τα κουτιά δημητριακών, τα κουτιά παπουτσιών και τα γενικά κουτιά που μας έχουν σταλεί.

Πώς συσκευάζουμε την παραγγελία σας;

Πρώτον, όταν λαμβάνουμε μια νέα παραγγελία, επιλέγουμε τα προϊόντα της παραγγελία σας.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε ένα κατάλληλο κιβώτιο ή φάκελο από τη συλλογή των ανακυκλωμένων κουτιών μας.

Στη συνέχεια βρίσκουμε εφημερίδες, παλιό χαρτί περιοδικών ή χαρτί συσκευασίας από τους προμηθευτές μας για να γεμίσουμε τα κενά στο κουτί. (Με αυτόν τον τρόπο αποτρέψουμε τη μετακίνηση των πολύτιμων αντικειμένων και την καταστροφή τους κατά τη μεταφορά), τότε ασφαλίζουμε καλά το κιβώτιο σας και αποστέλλεται!

 

Share this post