Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εσώρουχα περιόδου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εσώρουχα περιόδου

Προσπαθείτε να βρείτε μια άλλη εναλλακτική λύση χαμηλών αποβλήτων για τα προϊόντα περιόδου; Φοβάστε να κάνετε την αλλαγή σε ένα κύπελλο περιόδου; Ή μήπως το κύπελλο περιόδου δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας; Ή θεωρείτε ότι τα επαναχρησιμοποιούμενα σερβιετάκια δεν είναι αρκετά άνετα για εσάς;

Εδώ έχουμε ένα άλλο εναλλακτικό προϊόν περιόδου για εσάς! Πρόκειται για τα εσώρουχα περιόδου! Μπορεί να το έχετε ξανακούσει, αλλά δεν είστε σίγουρες πώς λειτουργεί, πώς να τα καθαρίζετε και αν είναι ασφαλή; Ας μάθουμε λοιπόν τα πάντα για τα εσώρουχα περιόδου.

Πώς λειτουργεί;

Τα εσώρουχα περιόδου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα προϊόντα περιόδου μιας χρήσης. Η γάζα των εσωρούχων περιόδου είναι σχεδιασμένη με τριπλά ή περισσότερα στρώματα που βοηθούν στην απορρόφηση του αίματος της περιόδου σας, απομακρύνουν την υγρασία και παραμένουν στεγανά.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές απορρόφησης από ελαφριά, μέτρια έως έντονη ροή. Για παράδειγμα, η βαριά ροή μπορεί να απορροφήσει αίμα μέχρι και 3 ταμπόν! Δεν είναι καταπληκτικό;

Πώς αισθάνεστε όταν φοράτε εσώρουχα περιόδου;

Είναι ωραίο και άνετο, το ίδιο με το να φοράτε κανονικά εσώρουχα! Δεν θα αισθάνεστε βρεγμένη και θα διατηρείτε τον εαυτό σας στεγνό και καθαρό! Ωστόσο, ανάλογα με τη ροή σας, αν αισθάνεστε υγρό μετά από λίγο, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να το αλλάξετε με ένα νέο ζευγάρι.

Πόσο καιρό μπορείτε να φοράτε τα εσώρουχα περιόδου;

Αυτό εξαρτάται από τη ροή σας, αλλά συνιστάται να μην τα φοράτε πάνω από 8 ώρες.

Πώς τα πλένετε;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν τελειώσετε με τα εσώρουχα περιόδου είναι να τα πλύνετε και να τα ξεπλύνετε αμέσως. Πρώτα, ξεπλύνετε τη ροή στο νεροχύτη με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να αρχίσει να καθαρίζει. Μπορείτε να πιέσετε απαλά για να βοηθήσετε το υλικό να απελευθερώσει τα πάντα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι τρίψτε τα και ξεπλύνετε ξανά. Μόλις το νερό τρέξει καθαρό, πιέστε τα για να στραγγίξετε το απορροφητικό υλικό από το περιττό νερό και στη συνέχεια κρεμάστε τα για να στεγνώσουν.

Μόλις στεγνώσουν, μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα!

Στο τέλος του κύκλου της περιόδου σας, μπορείτε να βάλετε όλα τα εσώρουχα περιόδου στο πλυντήριο σε ψυχρό κύκλο max 30 βαθμούς, μπορεί αν θέλετε να τα βάλετε σε μια σακούλα πλύσης για να κρατήσουν τα εσώρουχα περιόδου σας περισσότερο, (αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο).

Μόλις τελειώσετε, κρεμάστε τα για να στεγνώσουν και voila! Μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη περίοδό σας!

Σημείωση, μην χρησιμοποιείτε κανένα μαλακτικό. Το μαλακτικό αφήνει ένα “αδιάβροχο” φιλμ στα υφάσματα που μπορεί να εξουδετερώσει τις φυσικές απορροφητικές ιδιότητες των εσωρούχων περιόδου σας.

Με πόσα εσώρουχα πρέπει να ξεκινήσω;

Θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσετε. Θα τα χρησιμοποιήσετε μόνα τους; Ή μήπως έχετε άλλο εφεδρικό προϊόν όπως ένα κύπελλο περιόδου;

Εάν τα χρησιμοποιείτε μόνα τους, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η ροή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα χρειαστείτε 1 – 3 εσώρουχα την ημέρα.

Εάν τα χρησιμοποιείτε ως εφεδρικά με τα άλλα προϊόντα περιόδου σας. Εάν έχετε πρόβλημα διαρροής ή ακράτειας,  τα εσώρουχα περιόδου θα ήταν η καλύτερη λύση για αυτό. Θα χρειαστείτε 1 ζευγάρι την ημέρα

Ορίστε! Αυτά είναι περίπου όλα με τα εσώρουχα περιόδου! Ενημερώστε μας σε σχόλιο για την εμπειρία σας ή αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τα εσώρουχα περιόδου!

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση