Εύκολες αλλαγές για το φετινό Plastic Free July

Εύκολες αλλαγές για το φετινό Plastic Free July

Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο πετάμε αρκετό πλαστικό για να περιβάλλουμε τη Γη τέσσερις φορές; Το καταλαβαίνουμε, το πλαστικό είναι τόσο χρήσιμο και ευέλικτο, αλλά τα αποτελέσματα των πλαστικών απορριμμάτων στον πλανήτη μας δεν είναι παρά μόνο επιβλαβή! Εάν έχετε αποφασίσει να συμμετάσχετε στο Plastic Free July φέτος, ακολουθούν μερικές εύκολες αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

 • Αλλάξτε τις πλαστικές μπατονέτες σε μπατονέτες από μπαμπού

  Γνωρίζατε ότι οι πλαστικές μπατονέτες έχουν πλαστικά ραβδιά που διασπώνται σε μικροπλαστικά και καταναλώνονται από θαλάσσια ζώα, μπορεί να μπλοκάρουν τις πεπτικές οδούς τους και να μειώσει την επιθυμία τους για φαγητό, οδηγώντας τα σε λιμοκτονία και μερικές φορές θάνατο; Κάντε τη μετάβαση σε μπατονέτες από μπαμπού οι οποίες είναι βιοαποικοδομήσιμες, λιπασματοποιήσιμες και κυρίως χωρίς πλαστικό. Χρησιμοποιήστε τες ακριβώς όπως θα κάνατε με τις κοινές μπατονέτες και μειώστε άμεσα την ποσότητα του πλαστικού που καταλήγει στους ωκεανούς μας!

 • Αλλάξτε το απορρυπαντικό σας σε νιφάδες σαπουνιού ή ένα ecoegg.

  Αν και τα συμβατικά απορρυπαντικά πλυντηρίου κάνουν τη βρώμικη μυρωδιά των ρούχων σας τόσο φρέσκια όσο ένα καλοκαιρινό απόγευμα, συχνά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες τοξικές για τα φυτά και τα ζώα. Τα σαπούνια είναι μια υπέροχη και βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα απορρυπαντικά ρούχων. Δεν περιέχουν τεχνητά συστατικά και είναι τόσο απαλά που είναι κατάλληλα για παιδικά ρούχα και για το ευαίσθητο δέρμα! Τα σαπούνια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς (π.χ. καθαριστικό μπάνιου, καθαριστικό γυαλιού, καθαριστικό επιφανείας).
  Από την άλλη 1 ecoegg αρκεί για να αντικαταστήσετε και το απορρυπαντικό αλλά και το μαλακτικό του πλυντηρίου σας. Χωρίς σκληρές χημικές ουσίες και φιλικό προς το περιβάλλον και το δέρμα σας, το Ecoegg laundry Egg αντικαθιστά εντελώς το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και το μαλακτικό, δίνοντάς σας μια φιλική λύση για την μπουγάδα και το περιβάλλον

 • Οδοντόκρεμα σε ταμπλέτες και Plastic Free συσκευασία

  Εάν έχετε κουραστεί να πιέζετε την οδοντόκρεμα από έναν πλαστικό σωλήνα, μεταβείτε στα φυσικά δισκία δοντιών! Ναι – οδοντόκρεμα, αλλά σε μορφή δισκίου και σε γυάλινο βάζο! Τα δισκία Georganics Toothtablets παρέχουν έναν καθαρό και δροσιστικό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών σας. Απλά μασάτε 1 δισκίο στο στόμα σας, αφήστε το να διαλυθεί, βουρτσίζετε όπως συνήθως, φτύστε και μετά ξεπλύνετε!

 • Κερδίστε τόσα πολλά με μια επαναχρησιμοποιήσιμη κούπα καφέ

  Πόσα φλιτζάνια καφέ πιστεύετε ότι έχετε πετάξει στη ζωή σας; Τι θα γινόταν αν σας λέμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να πετάξετε ξανά άλλο ένα φλιτζάνι καφέ στη ζωή σας; Με τα επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια καφέ, μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά, και υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτή η επένδυση σε όλη τη ζωή είναι τόσο σημαντική. Από το να διατηρείτε τον καφέ σας πιο ζεστό ή πιο κρύο για περισσότερο χρόνο σε καφετέριες υπάρχουν και καφετέριες που σας ανταμείβουν με έκπτωση μόνο και μόνο για να φέρετε το δικό σας φλιτζάνι!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση