Διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κερομάντηλο

Διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κερομάντηλο

Τα κερομάντηλα τροφίμων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πολυεργαλεία για την κουζίνα! Ξεχάστε  τις μέρες που ανησυχούσατε για το πόσο πλαστικό περιτύλιγμα έχετε αφήσει. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν ξανά και ξανά, αποφεύγοντας περιττά περισσεύματα και χρήματα.

Τα κερομάντηλα είναι κομμάτια από ύφασμα (συχνά βαμβακερά) επικαλυμμένα με κερί μέλισσας, το οποίο προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε πλαστικά ή αλουμινένια περιτυλίγματα. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, βιοδιασπώμενα και λιπασματοποιήσιμα. αλλά πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;

Καλύψτε τα μπολ σας

Καλύψτε το μπολ με τα περισσεύματα φαγητού και αποθηκεύστε στο ψυγείο. Μπορείτε να διατηρήσετε τα περισσεύματα για την επόμενη μέρα ή δύο και δεν χρησιμοποιείτε πια πιάτα!

Χρησιμοποιήστε τη ζεστασιά των χεριών σας για να διαμορφώσετε το περιτύλιγμα γύρω από τις άκρες του μπολ, αλλά αποφύγετε να καλύψετε τρόφιμα που είναι πολύ ζεστά για να τα κρατήσετε το σχήμα και την φρεσκάδα τους.

Τυλίξτε σάντουιτς

Αφήστε το αλουμίνιο ή πλαστικό περιτύλιγμα πίσω και τυλίξτε τα σάντουιτς των παιδιών σας για το σχολείο ή για την δουλειά σας με ένα κερομάντηλο. Χρησιμοποιήστε τη ζεστασιά των χεριών σας για να διπλώσετε απαλά το περιτύλιγμα για το σάντουιτς ή να το χρησιμοποιήσετε σαν να κάνατε πλαστικό περιτύλιγμα και να το διπλώσετε γύρω από το σάντουιτς.

Μετέφερε σνακ

Έχετε ποτέ ακούσει για τα σνακ τσέπης; Αυτή η εξαιρετική ιδέα είναι μια εναλλακτική λύση στις σφραγιζόμενες σακούλες Ziploc, επιτρέποντάς σας να πάρετε μικρά (ή μεγάλα) σνακ στο σχολείο ή στην δουλειά σας.

Διπλώστε απαλά τα άκρα από τη μία πλευρά για να δημιουργήσετε μια μικρή τσέπη, αποθηκεύστε μερικά καρύδια, αμύγδαλα, φρούτα και ότι άλλο θέλετε και καλύψτε με την άλλη πλευρά κλείνοντας ουσιαστικά την τσέπη.

Αποθήκευσε ψωμί ή κέικ

Πιάστε ένα πολύ μεγάλο κερομάντηλο και καλύψτε το ψωμί σας για να το κρατήσετε φρέσκο όλη την εβδομάδα. Άλλα ψημένα προϊόντα, όπως τα κέικ, είναι επίσης καλό να τα καλύψετε εάν θέλετε να τα κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καθαρισμός

Έχετε χρησιμοποιήσει τα κερομάντηλα … τώρα πώς τα καθαρίζετε;

Αν διαπιστώσετε ότι τα κερομάντηλα σας χρειάζονται καθαρισμό, χρησιμοποιήστε λίγο ζεστό νερό και ήπια σαπουνάδα για να τα σκουπίσετε απαλά. Αφήστε να στεγνώσουν, για τα καλύτερα αποτελέσματα να τα φυλάξετε σε επίπεδη επιφάνεια, διπλωμένα ή τυλιγμένα για να τα κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (6-12 μήνες)!

Αποφύγετε

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι το γεγονός ότι αυτά τα περιτυλίγματα εξακολουθούν να είναι επικαλυμμένα με κερί. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε το ζεστό φαγητό, τις ζεστές επιφάνειες και το ζεστό νερό για να μην τα διασπάσετε.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Share this post