6 πρακτικά προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν εύκολα τα πλαστικά μίας χρήσης

6 πρακτικά προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν εύκολα τα πλαστικά μίας χρήσης

Το πλαστικό μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού – στις κουζίνες, στα μπάνια μας ακόμα και στην αγαπημένη μας καφετέρια. Το φαγητό μας είναι τυλιγμένο σε αυτό, τα ποτά μας είναι εμφιαλωμένα σε αυτό, ποιος δεν έχει ψωνίσει βάζοντας τα ψώνια του σε μια πλαστική σακούλα; Στο Eco Living Greece πιστεύουμε ότι με με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες. Γι’αυτό σας προτείνουμε 6 πρακτικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φιλτράρετε τους ρύπους της καθημερινότητας σας.

Οδοντόβουρτσα μπαμπού

Η ευκολότερη χωρίς πλαστικό Zero Waste που θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε είναι η οδοντόβουρτσα μπαμπού. Μια οδοντόβουρτσα μπαμπού σας δίνει την ίδια ποιότητα καθαρισμού που μπορεί να προσφέρει μια πλαστική, ενώ εξαλείφει τα περιττά απορρίμματα. Είναι φυσικά αντιμικροβιακή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Συμπεριλαμβάνοντας και την συσκευασία της οδοντόβουρτσας, η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση ή η κομποστοποίηση δεν ήταν ποτέ ευκολότερη!

Δίχτυ τροφίμων

Τα δίχτυα τροφίμων όχι μόνο μπορούν να σας διευκολύνουν στην αποθήκευση των τροφίμων αποφεύγοντας τις πλαστικές σακούλες αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στα ψώνια σας τοποθετώντας φρούτα και λαχανικά που θα βάζατε σε μια πλαστική σακούλα. Πλένονται, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και έρχονται σε διάφορα μεγέθη και στυλ για να μεταφέρετε ή να αποθηκεύσετε ότι προϊόν θέλετε!

Επαναχρησιμοποιήσιμες κούπες

Πάρτε τον καφέ, το τσάϊ σας ή το ρόφημα σας Take away. Είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμες, που σημαίνει ότι μπορείτε να τις γεμίζετε, να πίνετε, να τις πλένετε και να το επαναλαμβάνετε. Ξεχάστε τις μέρες που έπρεπε να ανησυχήσετε για τα απογοητευτικά κύπελλα καφέ … γιατί ποτέ δεν θα χρειαστεί να τις πετάξετε! Και δεδομένου ότι δεν πετάτε πλέον χάρτινα κύπελλα, δημιουργείτε πολύ πιο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον μειώνοντας ένα μεγάλο όγκο απορριμάτων.

Μεταλλικά, γυάλινα ή μπαμπού καλαμάκια

Δεν έχουμε μολύνει αρκετά τη Γη;  Άλλη μια πολύ εύκολη και γρήγορη αλλαγή καταργώντας το πλαστικό είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια. Πετάξτε μια και καλή τα πλαστικά καλαμάκια και πείτε όχι όταν σας τα προσφέρουν. Είναι απολύτως ασφαλή στη χρήση (είναι απαλλαγμένα από BPA και δεν περιέχουν χημικά), είναι εύκολο να καθαριστούν, είναι ανθεκτικά και είναι εξαιρετικά χρήσιμα για ταξίδια). Τα πλαστικά καλαμάκια ανήκουν στο τοπ 4 των δημοφιλέστερων απορριμμάτων στις ακτές και στην εντεκάδα για τα δημοφιλέστερα απορρίμματα στον ωκεανό, για το 2017. Εκτός από τη ρύπανση που δημιουργούν, είναι εστίες μικροβίων για τους λουόμενους και αφορμή τραυματισμού για πολλά θαλάσσια ζώα.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε, εάν ο στόχος σας είναι να μειώσετε τη χρήση πλαστικών ή να κόψετε το πλαστικό τελείως! Οι υφασμάτινες τσάντες είναι μεγαλύτερες και πιο ανθεκτικές από τις χάρτινες ή πλαστικές σακούλες, έτσι δεν είναι μόνο ευκολότερο να μεταφέρουν τα είδη του σούπερ μάρκετ σας και γενικά τα καθημερινά σας ψώνια, αλλά επίσης δεν θα χρειαστεί πλέον να πληρώσετε για κάθε μια νέα πλαστική σακούλα κάθε φορά που ψωνίζετε!

Μπατονέτες από μπαμπού και βαμβάκι

Τι πιο εύκολο να αντικαταστήσετε τις πλαστικές μπατονέτες με μπατονέτες από μπαμπού και βαμβάκι. Τις χρησιμοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα και όχι μόνο ρυπαίνουν το περιβάλλον αλλά επίσης είναι και λιγότερο ανθεκτικές.

Share this post