5 λόγοι για να χρησιμοποιείς ένα επαναχρησιμοποιούμενο φλιτζάνι καφέ

5 λόγοι για να χρησιμοποιείς ένα επαναχρησιμοποιούμενο φλιτζάνι καφέ

Τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και οι κούπες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια – και υπάρχει λόγος για αυτή την αύξηση. Οι εξοικειωμένοι πότες καφέ όχι μόνο βοηθούν στη μείωση των απορριμμάτων που δημιουργούνται από ποτήρια μιας χρήσης, τα οποία είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν – κερδίζουν επίσης εκπτώσεις σε καφετέριες και εξοικονομούν αρκετά χρήματα κάθε μήνα.

 1. Βοηθούν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων

  Τα φλιτζάνια καφέ Take Away έχουν λεπτή πλαστική επένδυση που καθιστά δύσκολη την επεξεργασία τους για ανακύκλωση. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα φλιτζάνια καφέ μιας χρήσης που πετάμε καταλήγουν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια καφέ και οι κούπες θερμός, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν για χρόνια, εάν φροντίζονται σωστά. Τα περισσότερα μπορούν να ανακυκλωθούν όταν τελικά χαλάσουν και μερικά, όπως το rCup, είναι ακόμη και κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

 2. Εξοικονομήστε χρήματα σε καφετέριες

  Όλο και πολλές καφετέριες και αλυσίδες, προσφέρουν εκπτώσεις σε πελάτες που φέρνουν το δικό τους φλιτζάνι. Εάν είστε τακτικός του καφές, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα από 100 € ετησίως.

 3. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να αγοράσεις ένα καλό

  Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αγορά ενός επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να αποκτήσεις ένα. Είτε επιλέξεις μια κούπα θερμός, είτε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπαμπού κάνεις οικονομία χρησιμοποιώντας το σε μια καφετέρια που σου προσφέρει έκπτωση ή ακόμα καλύτερα παίρνεις τον καφέ σου όπως σου αρέσει από το σπίτι και εξοικονομείς ακόμα περισσότερα!

 4. Μπορούν να διατηρήσουν τα ροφήματα ζεστά ή κρύα για αρκετές ώρες

  Τα χάρτινα κύπελλα δεν προσφέρουν πολλά στον τρόπο μόνωσης, επομένως το ρόφημα σας είναι πιθανό να κρυώσει πολύ γρήγορα, ειδικά όταν είναι κρύο έξω ή να ζεσταθεί όταν είναι έχει πολύ ζέστη. Ομοίως, δεν προσφέρουν μεγάλη προστασία στα χέρια σας από το ζεστό ρόφημα μέσα. Η επιλογή ενός επαναχρησιμοποιούμενου φλιτζανιού θα βοηθήσει το ρόφημα σας να παραμείνει ζεστό για περισσότερο και παράλληλα δεν θα καίει το χέρι σας.

 5. Μπορούν να αποτρέψουν τις διαρροές

  Τα περισσότερα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και κούπες θα σας προστατεύσουν από τυχόν διαρροές καθώς διαθέτουν είτε συρόμενο καπάκι είτα καπάκι κουμπωτό σφραγίζοντας το ρόφημα σας. Αρκετές κούπες διαθέτουν επίσης και ένα μικρό άνοιγμα για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι μειώνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο την χρήση των πλαστικών μιας χρήσης!

Τι λές; θα κάνεις την αλλαγή;

Share this post